IFD > Nieuws > Nieuws

Het was een fantastisch weekend

12-07-2015 01:00

Zelhem – Het Internationaal Folkloristisch Dansfestival Zelhem 2015 vond plaats op 11 juli op de Markt in Zelhem. Er waren veel bezoekers, het weer zat mee en er waren mooie optredens. Kortom het festival was een groot succes. De laatste voorbereidingen aan de inrichting van de festivallocatie op de Markt werden tijdig afgerond. Er was o.a. een podium geplaatst, tenten zijn opgebouwd, voor de bezoekers werden er tafels en banken geplaatst en de catering was ingericht.

 

Om 11:00 vertrok de optocht met alle dansgroepen door Zelhem. Dit werd muzikaal begeleid door de Malletband SMD uit Doetinchem en de muziekvereniging Crescendo uit Hengelo (Gld). Voor de groepen liepen kinderen van Dynamic gym uit Zelhem, met een bord met daarop de naam van de dansgroep.

 

Wethouder van de gemeente Bronckhorst, dhr. Peppelman, heeft het festival officieel geopend. Daarna was er vanaf 12:30 tot 20:00 een zeer gevarieerd programma met optredens van alle groepen op het podium de Markt. Uit de vele reacties blijkt, dat de bezoekers genoten hebben van deze mooie dag. Hierbij is het centrale thema, ”genieten van de mooie folklore”, volledig tot zijn recht gekomen.

 

Onder de bezoekers waren Gerda en Seàn Ryan uit Ierland. Tijdens het eerste Internationaal Folkloristisch Dansfestival in 1965 was Seàn muzikant bij de Ierse Mallow folk dance group en Gerda Essink uit Ruurlo was tolk. Zo leerden Gerda en Seàn elkaar kennen in Zelhem en ”de vonk sloeg over”. Zij trouwden in november 1967 in Ierland en wonen sindsdien in een huis dat ”Zelhem” heet.

 

 

Zie de mooie foto's op website de van Radio Ideaal (deel 1 en deel 2) en op de website van Achterhoek Foto.nl.

 

 

Op de foto Trachtenverein Floninger uit Oostenrijk tijdens de optocht.

foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde

Ga terug